verwarmingskabel.nl
Alles op het gebied van verwarmingskabels, verwarmingsmatten en vatverwarmers

home

contact

product overzicht

links

download

nieuw

Silicone verwarmingsmatten H/SR zijn ontwikkeld volgens een nieuwe productie techniek, waardoor het mogelijk is dunne weerstandsdraad nauwkeurig over bijna elke vorm of oppervlakte te verdelen.

De gelijkmatige verdeling van deze draad zorgt dus ook voor een uniforme warmteverdeling over de gehele oppervlakte.
Als isolatie wordt gebruik gemaakt van silicone om zijn goede thermische en isolatie eigenschappen.
Type H/SR verwarmingsmatten bestaan uit 2 lagen glasvezel versterkte silicone rubber, met daar tussen aangebracht en verwarmingsdraad.
De maximum continu werktemperatuur van de matten is 180 C (afhankelijk van het vermogen) mits voorzien van een temperatuur regeling, de piek temperatuur mag zijn 230 C.

Temperatuur regeling.
H/SR verwarmingsmatten kunnen voorzien worden van een opgebouwde temperatuur begrenzer of thermostaat, ook een PT100 sensor of thermo-koppel behoren tot de mogelijkheden.

Aansluiting.
Voor het maken van een elektrische aansluiting, kunnen de matten voorzien worden van een aansluitkabel of aansluitdraden.

Afmeting en vorm.
H/SR verwarmingsmatten kunnen in bijna elke vorm en afmeting geleverd worden, aangepast
aan het te verwarmen object, om zo een doeltreffende verwarming te verzekeren.
De verwarmingsmatten kunnen ook voorzien worden van uitsparingen of gaten.
De praktische afmetingen worden beperkt tot de afmetingen van het basismateriaal (3000 mm lang, 900 mm breed).

Bevestiging.

Voor het bevestigen kunnen de matten o.a. voorzien worden van montage gaten (of ogen) of een zelfklevende laag (type H/SR-A).

Natuurlijk kan men ook van een hittebestendige lijm, kit of tape gebruik maken.

Voordelen

H/SR verwarmingsmatten zijn geschikt voor het verwarmen van objecten waarbij een nauwkeurige en gelijkmatige verwarming noodzakelijk is, en het gebruik van bijvoorbeeld buis of patroonelementen niet mogelijk is.
De verwarmingsmatten zijn bovendien dun (2-3 mm), licht en hebben een kleine thermische massa, dus een korte opwarmtijd en een snelle reactie op de temperatuur regeling.

Afwijkende uitvoeringen.
Op aanvraag zijn ook afwijkende uitvoeringen wat betreft verwarmingsmatten leverbaar, in bijvoorbeeld etched-foil met isolatie in kapton, silicone of polyester.
Voor deze uitvoering gelden echter een minimum aanmaak, in tegenstelling tot de H/SR verwarmingsmatten welke ook in enkele stuks gefabriceerd kunnen worden.

Alle door ons geleverde verwarmingsmatten voldoen aan de laagspannings en EMC richtlijnen en zijn dus voorzien van het CE merk
.

Wijzigingen voorbehouden!